Ett framgångsrikt partnerskap på den ryska marknaden – ett läkemedelsföretag var inte villigt att kompromissa med den höga kvaliteten på sina nuvarande renrumskläder och beslutade därför att be Berendsen följa med dem till den ryska marknaden.

Danmark största och bland de mest innovativa läkemedelsföretagen i världen har börjat bygga en ny anläggning för renrumsproduktion i Ryssland. Den nya produktionsanläggningen kommer att ligga i Kaluga-området (220 km sydväst om Moskva) och Berendsens affärsområde Cleanroom har fått uppdraget att hantera tvättverksamheten och anläggningsförvaltningen åt företaget.

Tillförsäkra rätt renrumskläder

Med invigning av en ny anläggning för renrumsproduktion i Ryssland behövde företaget ordentliga tvättprocesser och anläggningsförvaltning på plats. Företaget har varit kund hos Berendsen i mer än 50 år. Läkemedelsföretaget var inte villigt att kompromissa med den höga kvaliteten på sina renrumskläder och bestämde sig för att kontakta Berendsen, även om Berendsen aktuellt inte finns på den ryska marknaden.

Ett äventyr i partnerskap

Berendsen accepterade att följa med läkemedelsföretaget till Ryssland och serva dem på den här marknaden också. Berendsen kommer därför att sköta tvätten av renrumskläder, samt CNC-kläder (Controlled Not Classified), textillogistik och engångsartiklar till hela anläggningen. Dessutom kommer Berendsen att ha ansvar för rengöring av företagets anläggning, via partner. Med kompetensen och kunskapen i Berendsens beprövade koncept kan kundens nuvarande och framtida frågor lösas lite lättare.
"Med proffsteamet från Berendsen kan vi vända denna utmaning till framgång för båda parter och ta vårt partnerskap till nästa nivå. Strategiskt partnerskap är en av pelarna hos Berendsen och här visas tydligt effekten av ett partnerskap" säger Henrik Larsen som är landschef för Cleanroom i Danmark.