Om Berendsen

Välkommen till Berendsen - Europas ledande företag inom textil- och hygienservice.

Berendsen levererar komplett hyr- och tvättservice av textiler till alla olika typer av verksamheter. Vi erbjuder alltifrån varselkläder till kockkläder, torkdukar, entrémattor, moppar, bädd- och badlinnen samt hygienutrustning till offentliga toaletter. Med vår service har du alltid hela och rena textilier och slipper lagerhållning samtidigt som du frigör tid och pengar, så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.

1854 startade vi. Idag är vi över 15 000 anställda i 16 länder runt om i Europa.

Kanske har du kommit i kontakt med våra tjänster och produkter?
I Sverige har vi 35 000 aktiva kunder. 200 000 anställda kan känna sig trygga i arbetskläder som vi dagligen tar hand om. Våra över 100 000 entrémattor hjälper till hålla smuts och fukt ute när vädret ställer till det. Och varje dag sover mer än 25 000 hotellgäster gott mellan våra lakan och njuter av våra mjuka badhanddukar.

Berendsen är uppdelat i sex olika affärsområden. Totalt är vi cirka 1 300 anställda, fördelade på kontor och anläggningar lokaliserade från Limhamn i söder till Luleå i norr. Berendsen svenska huvudkontor är beläget i Malmö.

Våra affärsområden

Cleanroom

Cleanroom levererar hyr- och tvättlösningar för företag som är aktiva inom renrumssektorn. Cleanroom erbjuder kläder, städmateriel och skor som alla tvättas och hanteras enligt rådande regler och renrumsstandarder. Dessutom erbjuder affärsområdet flertalet kringtjänster i form av smarta logistiklösningar och möjligheter till internationella partnerskap och etableringar.

Healthcare

Healthcare levererar hyr- och tvättlösningar till kommuner, landsting och företag inom vård och omsorg. Healthcare erbjuder personalkläder, patientkläder samt bäddlinne och frotté för olika ändamål och behov. Utöver hyrlösningen erbjuds även kringtjänster i form av smarta logistiklösningar.

Hotell & Restaurang

Hotell & Restaurang levererar hyr- och tvättlösningar för hotell, restauranger, caféer, SPA och andra företag inom bo-äta-göra-sektorn. Affärsområdet erbjuder personalkläder till såväl restaurang som hotell samt bäddlinne och frottéer. Utöver hyrlösningen erbjuds även kringtjänster i form av smarta logistiklösningar.

Mattor

Mattor levererar fullservicelösningar för alla typer av företag och organisationer. Affärsområdets hyr- och tvättlösning för mattor och moppar inkluderar allt från entrémattor till ergonomimattor och effektiva mopplösningar. 

Washroom

Washroomkonceptet innebär fullservicelösningar alla typer av hygienutrymmen. I produktsortimentet finns dispensers för såväl papper och tvål som för handsprit.

Workwear

Workwear levererar hyr- och tvättlösningar för företag inom industri och verkstad. Affärsområdet erbjuder arbetskläder, skyddskläder, skor och torkdukar. Utöver hyrlösningen erbjuds även kringtjänster i form av smarta logistiklösningar.