Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen Textil Service i Limhamn fick besök av representanter från Svenskt Näringsliv och arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö.

I slutet av förra veckan fick Berendsens anläggning i Limhamn besök av Svenskt Näringslivs arbetsmarknadsexpert Edward Hamilton, biträdande Regionchef för Malmö, Carola Netterlid samt Joel Laguna, förste vice ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden i Malmö. Syftet med besöket var att dela erfarenheter och ta del av Berendsens arbete med att dels skapa rätt strukturer för kompetensförsörjningsfrågor, dels höra mer om de möjligheter som finns inom textilservicebranschen när det kommer till integration och arbetsmarknadsfrågor.

Berendsens VD Johanna Persson uppskattade besöket;
- Vi ser det som mycket positivt att Svenskt Näringsliv och arbetsmarknads- och socialnämnden vill komma och ta del av hur vi arbetar med integration och kompetensförsörjning. Berendsen – och hela tvätteri- och textilservicebranschen, är redan en del av lösningen. Vi växer och skapar nya arbetstillfällen, är bra på att skapa instegsjobb, och har även en stor del utlandsfödda medarbetare. Bara hos Berendsen talas 16 olika språk och i vår personalstyrka spridd över landet finns medarbetare från 50 olika länder, säger Johanna Persson, VD för Berendsen Sverige. 

På Berendsens anläggning i Limhamn arbetar ca 60 personer med att serva över 350 hotell- och restaurangkunder runt om i regionen med textilier av olika slag och dagligen hanteras 20 ton tvätt. Under besöket fick Berendsen möjlighet att visa vilket ansvar de tar och hur de arbetar med sin personal för att skapa goda förutsättningar för att ta klivet in på arbetsmarknaden.

Arbetsmarknads- och socialnämndens vice ordförande Joel Laguna är nöjd med besöket. 
- Berendsen är ett företag som historiskt sett har arbetat bakom kulisserna. Det är spännande att höra om alla de goda exempel som finns i verksamheten. Det finns redan välfungerande arbetsplatser runt om i landet där många arbetssökande får möjlighet till ett första jobb, till att knyta kontakter och att lära sig språket. Här tycker jag att Berendsen är ett bra ett exempel på hur detta kan fungera.

Svenskt Näringslivs Carola Netterlid fyller i; 
- Rundvandringen gav en djupare förståelse för Berendsens arbete kring hållbarhet och som integrationsmotor för många. Det gav också en ännu djupare insikt i att det är en komplex och i många fall kunskapsintensiv verksamhet som kräver stora investeringar i människor och maskiner för att kunna vara konkurrenskraftig och fortsätta växa.

 

Senaste nyheterna

Se alla nyheter
Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta Nyheter

Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta

Elis är Europas ledande leverantör av textiltjänster. Företaget fokuserar på uthyrning av kläder och textilvaror med det underliggande syftet att minska nyproduktion och spara jordens resurser. Som ett ytterligare steg i arbetet med att minska sitt klimatavtryck och utforska alternativa logistik- och transportlösningar, genomför Elis Sverige nu ett pilotprojekt av cykelleveranser i samarbete med Velove Bikes. 

Läs mer
Re:Play Nyheter

Circular Collabs – Elis inleder samarbete med Re:Play för att skapa pedagogiska barnleksaker med hjälp av återvunna textilier.

För att klara de globala utmaningarna måste det till en mer resurseffektiv materialhantering där innovation och samarbete är en viktig beståndsdel. Marknadsledande textilserviceföretaget Elis har därför inlett ett samarbete med Re:Play som tillhandahåller återbruksmaterial och restmaterial avsett att användas i förskolans verksamheter.

Läs mer
Omcertifiering Globala målen Nyheter

Elis Textilservice omcertifieras för sitt arbete med Agenda 2030

Som första svenska företag blev Elis 2020 certifierade för sitt arbete mot FN:s globala mål för hållbar utveckling. Certifieringen innebär en tredjepartgranskning som säkerställer att de globala målen är integrerade i verksamhetsplaner, strategier och dagligt arbete. Den senaste revisionen för 2023 visar att Elis har förbättrat sitt hållbarhetsarbete och därmed ytterligare fördjupat sitt arbete med att bidra till de globala målen.

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Kontakta oss

Vill du ha mer information?

Kontakt

Vår ambition är att svara inom 24 timmar på vardagar.

*Obligatoriska fält