Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Biodling på Berendsens anläggning i Helsingborg

Sedan en tid tillbaka har vi planerat för en biodling på taket av vår anläggning i Helsingborg och nu har våra bin äntligen flyttat in.

Vi brinner för miljöfrågor, både i det stora och i det lilla

Bin och andra pollinerare är absolut nödvändiga för vårt växtrikes blomning och för att främja vår biologiska mångfald. Men pollinerarna får det allt svårare att hitta boplatser och av de 270 arter av bin som finns i Sverige idag hotas en tredjedel av utrotning. Genom att sätta upp en biodling vill vi bidra med en trygg boplats så bina kan fortsätta pollinera vår natur.

Biodlingen har satts upp och kommer skötas i samarbete med den lokala aktören Duvestubbe Bigård. Duvestubbe kommer även hjälpa oss med att sprida kunskap om bin och biologisk mångfald till personalen genom föreläsningar och möjlighet att på nära håll kolla på biodlingen tillsammans med en biodlare.

"Vi brinner för miljöfrågor, både i det stora och i det lilla. Genom att ha en biodling på anläggningen ser vi och vår engagerade personal med spänning fram emot att lära oss mer om bin och deras vikt för biologisk mångfald." - Betty Rosenlind, Platschef Helsingborg.

Med honungen som produceras i biodlingen kommer anläggningen att bli självförsörjande på honung i personalens fikarum. Mer närproducerat än så kan det inte bli!

Senaste nyheterna

Se alla nyheter
Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta Nyheter

Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta

Elis är Europas ledande leverantör av textiltjänster. Företaget fokuserar på uthyrning av kläder och textilvaror med det underliggande syftet att minska nyproduktion och spara jordens resurser. Som ett ytterligare steg i arbetet med att minska sitt klimatavtryck och utforska alternativa logistik- och transportlösningar, genomför Elis Sverige nu ett pilotprojekt av cykelleveranser i samarbete med Velove Bikes. 

Läs mer
Re:Play Nyheter

Circular Collabs – Elis inleder samarbete med Re:Play för att skapa pedagogiska barnleksaker med hjälp av återvunna textilier.

För att klara de globala utmaningarna måste det till en mer resurseffektiv materialhantering där innovation och samarbete är en viktig beståndsdel. Marknadsledande textilserviceföretaget Elis har därför inlett ett samarbete med Re:Play som tillhandahåller återbruksmaterial och restmaterial avsett att användas i förskolans verksamheter.

Läs mer
Omcertifiering Globala målen Nyheter

Elis Textilservice omcertifieras för sitt arbete med Agenda 2030

Som första svenska företag blev Elis 2020 certifierade för sitt arbete mot FN:s globala mål för hållbar utveckling. Certifieringen innebär en tredjepartgranskning som säkerställer att de globala målen är integrerade i verksamhetsplaner, strategier och dagligt arbete. Den senaste revisionen för 2023 visar att Elis har förbättrat sitt hållbarhetsarbete och därmed ytterligare fördjupat sitt arbete med att bidra till de globala målen.

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Kontakta oss

Vill du ha mer information?

Kontakt

Vår ambition är att svara inom 24 timmar på vardagar.

*Obligatoriska fält