Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Handhygien | Rutiner för handtvätt och handdesinfektion

Välj rätt hygienprodukter för din verksamhet.

Rutiner för handtvätt och handdesinfektion

Rutiner för handtvätt och handdesinfektion

Nu mer än någonsin är god hygien en av våra viktigaste prioriteringar. Oavsett om det handlar om din personal eller dina kunder är det viktigare än någonsin att tillämpa god handhygien.

Beroende på verksamhet så finns det olika förutsättningar och behov när det kommer till hygienbehov och krav. Som din partner är det viktigt för oss att stå vid din sida och förse dig med handhygienlösningar anpassade för just ditt företag och dina behov.

Att tvätta händerna är viktigt och något vi gör flera gånger om dagen, men vi tvättar dem inte alltid som vi borde göra. För att vägleda dina anställda och kunder när det gäller att tvätta händerna på rätt sätt, förser vi dig med Elis handtvättsguide.

Dessa rutiner är lätta att sätta upp på dina toaletter, nära diskbänken i köket eller i andra hygienområden, och de har utformats som en påminnelse om hur man tvättar händerna på bästa och mest hygieniska sätt. Rutinerna hjälper till att begränsa spridningen av bakterier, virus och sjukdomar på din arbetsplats.

Helst bör tvål och vatten användas för att tvätta händerna och det är vad hälsovårdsmyndigheterna rekommenderar för att hålla händerna rena. Ändå är det också värt att komma ihåg vikten av att torka händerna, vilket hjälper till att avlägsna kvarvarande smuts eller fukt. I våra hygienrutiner betonar vi detta viktiga steg i processen för att garantera högsta graden av hygien:

Fusionline handtvättsguide

Aqualine handtvättsguide

När vatten inte är tillgängligt för dina anställda eller besökare, är handdesinfektion den bästa lösningen.

Senaste nyheterna

Se alla nyheter
Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta Nyheter

Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta

Elis är Europas ledande leverantör av textiltjänster. Företaget fokuserar på uthyrning av kläder och textilvaror med det underliggande syftet att minska nyproduktion och spara jordens resurser. Som ett ytterligare steg i arbetet med att minska sitt klimatavtryck och utforska alternativa logistik- och transportlösningar, genomför Elis Sverige nu ett pilotprojekt av cykelleveranser i samarbete med Velove Bikes. 

Läs mer
Re:Play Nyheter

Circular Collabs – Elis inleder samarbete med Re:Play för att skapa pedagogiska barnleksaker med hjälp av återvunna textilier.

För att klara de globala utmaningarna måste det till en mer resurseffektiv materialhantering där innovation och samarbete är en viktig beståndsdel. Marknadsledande textilserviceföretaget Elis har därför inlett ett samarbete med Re:Play som tillhandahåller återbruksmaterial och restmaterial avsett att användas i förskolans verksamheter.

Läs mer
Omcertifiering Globala målen Nyheter

Elis Textilservice omcertifieras för sitt arbete med Agenda 2030

Som första svenska företag blev Elis 2020 certifierade för sitt arbete mot FN:s globala mål för hållbar utveckling. Certifieringen innebär en tredjepartgranskning som säkerställer att de globala målen är integrerade i verksamhetsplaner, strategier och dagligt arbete. Den senaste revisionen för 2023 visar att Elis har förbättrat sitt hållbarhetsarbete och därmed ytterligare fördjupat sitt arbete med att bidra till de globala målen.

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Kontakta oss

Vill du ha mer information?

Kontakt

Vår ambition är att svara inom 24 timmar på vardagar.

*Obligatoriska fält