Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Berendsen finalist i två kategorier på Malmö Näringslivsgala 2020: Årets Malmöföretag och Mångfald

Textiljätten Berendsen är för andra året i rad en av finalisterna till Malmö Näringslivsgalas pris i kategorin Mångfald. Nytt för i år är att Berendsen även är finalister i kategorin Årets Malmöföretag. Med fler än 50 nationer representerade bland de anställda är mångfaldsarbetet högprioriterat – och en framgångsfaktor. Med en ny hållbarhetsstrategi på plats vill Berendsen också inspirera andra till höga ambitioner.

Mångfald en självklarhet

Priset för Mångfald delas ut för att man tagit tillvara de möjligheter som Malmös mångfald erbjuder och utgör ett gott exempel på att mångfald i affärsverksamhet lönar sig. Priset till årets Malmöföretag delas ut till en person eller företag i Malmö, som under ett par år, genom sitt sätt att driva och utveckla företaget, fungerar som en förebild för näringslivet i staden. 

Motivering mångfald: 
Ett textilserviceföretag som strävar efter att sammansättningen av medarbetare och chefer avspeglar samhället. Företaget arbetar långsiktigt och systematiskt med att främja jämställdhet och har god jämvikt mellan kvinnor och män på ledande positioner. Företaget välkomnar personer som inte har goda kunskaper i det svenska språket och genomför årliga medarbetarundersökningar på flera olika språk. 

Motivering årets Malmöföretag:
Ett anrikt Malmöbolag som verkat i tvätteribranschen i över 70 år med konstant tillväxt. De ligger i framkant när det gäller högteknologi med fokus på hållbarhet i varje led av processen. Berendsen jobbar aktivt med jämställdhets-och mångfaldsfrågor med medarbetare som består av 50 olika nationaliteter och att 40 % av chefspositionerna utgörs av kvinnor. Berendsen är ett företag som vill göra skillnad och vara en nyckelpartner i stadens mångfaldsarbete.

– Mångfald är för oss en självklarhet, det är en naturlig och nödvändig del av vårt företag. Vi är stolta över att vårt arbete med mångfaldsfrågor under en längre tid har gjort att vi skapat goda förutsättningar för att ta emot och integrera personal från alla världens hörn. På många sett fungerar vi som en integrationsmotor, säger Berendsens VD Johanna Persson.

En fortsatt satsning på mångfald och goda arbetsvillkor är en central del i Berendsens nya hållbarhetsstrategi, som lanserades i november 2019. Under de senaste åren har företaget även växlat upp sitt miljömässiga hållbarhetsarbete och jobbar hårt för att driva utveckling mot klimatsmarta lösningar och hållbara textilier.

– Jag hoppas att vi kan vara en förebild för andra och visa hur hållbarhet skapar värde. Vår långa erfarenhet av cirkulära hyrlösningar intresserar allt fler idag när det börjar bli modernt att hyra istället för att äga. Med mer än 300 ton textilier i omlopp varje dag, kan vi göra skillnad, inte bara för vår egen utveckling, utan för våra kunder och andra partners, säger Johanna Persson.

Malmö Näringslivsgala går av stapeln den 10 februari och är ett arrangemang i samverkan med Näringslivskontoret Malmö stad, Swedbank, Almi och Arbetsförmedlingen. Läs mer på: https://www.malmonaringslivsgala.se/2020/

 

Presskontakt:
Linda Nilsson, Marknadschef
linda.nilsson@elis.com
0721-582 890

Kontakta oss

Vill du ha mer information?

Kontakt

Vår ambition är att svara inom 24 timmar på vardagar.

*Obligatoriska fält