Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Berendsen tar nästa steg i sitt arbete med mångfald och inkludering - inleder samarbete med Mitt Liv

Med start i juni 2019 tar Berendsen Textil Service i Malmö plats i Mitt Livs partnernätverk och mentorprogrammet Mitt Livs Chans. Som en del av samarbetet kommer anställda på Berendsen att ges möjlighet att delta som mentorer i programmet och stötta personer med utländsk bakgrund och eftergymnasial utbildning att komma in på den svenska arbetsmarknaden och hitta jobb inom sitt kompetensområde.

Berendsen har under många år arbetat strategiskt med mångfaldsfrågor, vilket har skapat goda förutsättningar för att ta emot och integrera personal från alla världens hörn.

”Viljan att göra skillnad är central för Berendsen. För våra kunder och medarbetare - men också för samhället i stort. Att våga och vilja påverka ligger inbäddat i Berendsens DNA och är en naturlig del av vår affärsverksamhet. När möjligheten till att bli partner till Mitt Liv presenterades kändes det därför som en självklarhet att vi skulle vara med”, säger Johanna Persson, VD Berendsen Sverige.

Med över 50 nationaliteter representerade i den svenska organisationen idag, är Berendsen stolta över att ha en sammansättning av medarbetare och chefer som avspeglar både kunderna och samhället i stort. De lyfter fram mångfalden som en nyckelfaktor till företagets framgång, tillväxt och lönsamhet – men ser också ett behov i att fortsätta utvecklas.

”Den fantastiska bredd vi har hos våra medarbetare är någonting som definitivt gör oss starkare som företag varje dag. Allas erfarenheter är viktiga för oss och vår förmåga att förstå våra kunders behov, samt för att uppnå en dynamik när det gäller innovation och utveckling. Men arbetet med att hitta nya talanger pågår ständigt och vi behöver hela tiden utmana oss själva i att finna nya infallsvinklar för att hitta och attrahera ny kompetens. Vi är övertygade om att samarbetet med Mitt Liv kommer att bidra till precis det”, säger Johanna.

Samarbetet med Mitt Liv innehåller utöver mentorskapet även en rad kunskapshöjande aktiviteter som ska utveckla organisationen på lång sikt. Genom strategisk rådgivning, föreläsningar, workshops och nätverksträffar kommer Berendsens organisation vässa kompetensen ytterligare i sitt arbete med inkludering och mångfald.

”Berendsen visar en stor vilja att ta ett samhällsansvar och jobba med social hållbarhet. Vi har klickat från första stund och det känns otroligt spännande att inleda ett samarbete där vi nu tar Berendsens arbete med mångfald och inkludering till nästa steg”, säger Bo Nilsson, Verksamhetsansvarig på Mitt Liv.

Samarbetet med Berendsen innebär att Mitt Liv växer sitt partnernätverk i Skåneregionen till inte mindre än nio partnerföretag.

 

Om Mitt Liv AB (svb)
Mitt Liv är ett socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorprogrammet Mitt Livs Chans stöttar vi personer med utländsk bakgrund och eftergymnasial utbildning att komma in på den svenska arbetsmarknaden och få jobb inom sitt kompetensområde. Vi samarbetar idag med ett 50-tal partnerföretag i frågor som rör mångfald, inkludering, ledarskap och social hållbarhet, och genom vår konsultverksamhet kompetensutvecklar vi näringsliv och organisationer i dessa frågor. För mer information, besök oss på www.mittliv.com.

Senaste nyheterna

Se alla nyheter
Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta Nyheter

Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta

Elis är Europas ledande leverantör av textiltjänster. Företaget fokuserar på uthyrning av kläder och textilvaror med det underliggande syftet att minska nyproduktion och spara jordens resurser. Som ett ytterligare steg i arbetet med att minska sitt klimatavtryck och utforska alternativa logistik- och transportlösningar, genomför Elis Sverige nu ett pilotprojekt av cykelleveranser i samarbete med Velove Bikes. 

Läs mer
Re:Play Nyheter

Circular Collabs – Elis inleder samarbete med Re:Play för att skapa pedagogiska barnleksaker med hjälp av återvunna textilier.

För att klara de globala utmaningarna måste det till en mer resurseffektiv materialhantering där innovation och samarbete är en viktig beståndsdel. Marknadsledande textilserviceföretaget Elis har därför inlett ett samarbete med Re:Play som tillhandahåller återbruksmaterial och restmaterial avsett att användas i förskolans verksamheter.

Läs mer
Omcertifiering Globala målen Nyheter

Elis Textilservice omcertifieras för sitt arbete med Agenda 2030

Som första svenska företag blev Elis 2020 certifierade för sitt arbete mot FN:s globala mål för hållbar utveckling. Certifieringen innebär en tredjepartgranskning som säkerställer att de globala målen är integrerade i verksamhetsplaner, strategier och dagligt arbete. Den senaste revisionen för 2023 visar att Elis har förbättrat sitt hållbarhetsarbete och därmed ytterligare fördjupat sitt arbete med att bidra till de globala målen.

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Kontakta oss

Vill du ha mer information?

Kontakt

Vår ambition är att svara inom 24 timmar på vardagar.

*Obligatoriska fält