Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Berendsens hållbarhetschef Lina K Wiles, invald som styrelseledamot i NMC

NMC är Sveriges ledande nationella nätverk för ett hållbart näringsliv och fungerar som en branschöverskridande mötesplats för företag och organisationer från hela Sverige som önskar dela kunskap, erfarenhet och idéer kring hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart och framgångsrikt näringsliv.

Vid dagens digitala årsmöte har Lina K Wiles invalts till ny styrelseledamot. 
- Det är såklart hedrande att bli både nominerad och vald. NMC har en stor roll att spela i hur vi ska uppnå ett ännu mer hållbart företagsklimat och jag ser det som ett viktigt förtroendeuppdrag. Jag hoppas kunna bidra med ett genuint engagemang för den framtid vi vill ha parat med ett tydligt affärsfokus, säga Lina K Wiles. 

- Vi är glada över att kunna hälsa Lina varmt välkommen till NMCs styrelse. Jag är övertygad om att hon med sin kompetens, erfarenhet och personlighet kommer att bli ett värdefullt tillskott i vårt arbete med att utveckla NMC och vårt nätverk, säger Charlotta Szczepanowski, styrelseordförande i NMC.

Lina K Wiles har en lång erfarenhet som inom miljö- och hållbarhetsområdet, bland annat forskare och konsult. I december 2018 tillträdde Lina som hållbarhetschef på Berendsen och har sedan dess arbetat med att vidareutveckla och förstärka den redan cirkulära affärsmodellen genom att sätta ambitiösa klimatmål i syfte att både minska resursanvändningen och textilernas miljöbelastning.

Senaste nyheterna

Se alla nyheter
Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta Nyheter

Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta

Elis är Europas ledande leverantör av textiltjänster. Företaget fokuserar på uthyrning av kläder och textilvaror med det underliggande syftet att minska nyproduktion och spara jordens resurser. Som ett ytterligare steg i arbetet med att minska sitt klimatavtryck och utforska alternativa logistik- och transportlösningar, genomför Elis Sverige nu ett pilotprojekt av cykelleveranser i samarbete med Velove Bikes. 

Läs mer
Re:Play Nyheter

Circular Collabs – Elis inleder samarbete med Re:Play för att skapa pedagogiska barnleksaker med hjälp av återvunna textilier.

För att klara de globala utmaningarna måste det till en mer resurseffektiv materialhantering där innovation och samarbete är en viktig beståndsdel. Marknadsledande textilserviceföretaget Elis har därför inlett ett samarbete med Re:Play som tillhandahåller återbruksmaterial och restmaterial avsett att användas i förskolans verksamheter.

Läs mer
Omcertifiering Globala målen Nyheter

Elis Textilservice omcertifieras för sitt arbete med Agenda 2030

Som första svenska företag blev Elis 2020 certifierade för sitt arbete mot FN:s globala mål för hållbar utveckling. Certifieringen innebär en tredjepartgranskning som säkerställer att de globala målen är integrerade i verksamhetsplaner, strategier och dagligt arbete. Den senaste revisionen för 2023 visar att Elis har förbättrat sitt hållbarhetsarbete och därmed ytterligare fördjupat sitt arbete med att bidra till de globala målen.

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Kontakta oss

Vill du ha mer information?

Kontakt

Vår ambition är att svara inom 24 timmar på vardagar.

*Obligatoriska fält