Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Berendsen sponsrar 360° Eat Guide - en ny restaurangguide som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet

I sommar släpps 360° Eat Guide - världens första restaurangguide som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet. Fokus ligger på smak, atmosfär och upplevelse – men man bedömer även hållbarhet.

Medan traditionella restaurangguider bara bedömer mat, dryck och service – tar 360° steget och bedömer helheten, hur restaurangen arbetar med ursprung och spårbarhet av råvaror, matavfall, svinn, utbildning av personal i hållbarhetsfrågor, mer grönt på menyn, säsongfokus samt hållbara val av kött och fisk.

- För Berendsen har hållbarhet och resurshållning alltid varit en naturlig del av vår verksamhet. Som stor textilserviceleverantör till hotell- och restaurangbranschen ser vi 360° Eat Guide som en fantastisk möjlighet att nå ut till marknaden om att de val man gör är enormt viktiga för vilken miljöbelastning man påför, säger Michael Schuster Nyholm, Sales Director Hotell & Restaurang, Berendsen Nordic.

- Val av textilier är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Vi har exempelvis ett sortiment helt anpassat för hotell och restauranger som till mer än 50% består utav textiler som bär EU Ecolabel. Vårt arbete tillsammans med våra kunder fortsätter mot vår långsiktiga ambition om att bli klimatneutrala och vi ser 360° Eat Guide som ytterligare ett sätt att driva utvecklingen framåt, avslutar Michael Schuster Nyholm.

Bakgrund

360° är framtagen i samarbete mellan Restaurangvärlden - den ledande branschtidningen i Sverige och några av nordens bästa kockar

Drygt 300 restauranger ska bedömas i hela Norden

360° presenteras en gång om året, första guiden utkommer sommaren 2019

Guiden är digital

Juryn består av ca 20 av nordens mest tongivande och ledande matjournalister, varje land leds av en ordförande

Transparens och Öppenhet är två nyckelord; till skillnad från andra guider är såväl jury som bedömningskriterier offentliga

Läs mer på https://360eatguide.com/

Senaste nyheterna

Se alla nyheter
Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta Nyheter

Elis Textil Service testar cykelleveranser - på väg mot en fossilfri fordonsflotta

Elis är Europas ledande leverantör av textiltjänster. Företaget fokuserar på uthyrning av kläder och textilvaror med det underliggande syftet att minska nyproduktion och spara jordens resurser. Som ett ytterligare steg i arbetet med att minska sitt klimatavtryck och utforska alternativa logistik- och transportlösningar, genomför Elis Sverige nu ett pilotprojekt av cykelleveranser i samarbete med Velove Bikes. 

Läs mer
Re:Play Nyheter

Circular Collabs – Elis inleder samarbete med Re:Play för att skapa pedagogiska barnleksaker med hjälp av återvunna textilier.

För att klara de globala utmaningarna måste det till en mer resurseffektiv materialhantering där innovation och samarbete är en viktig beståndsdel. Marknadsledande textilserviceföretaget Elis har därför inlett ett samarbete med Re:Play som tillhandahåller återbruksmaterial och restmaterial avsett att användas i förskolans verksamheter.

Läs mer
Omcertifiering Globala målen Nyheter

Elis Textilservice omcertifieras för sitt arbete med Agenda 2030

Som första svenska företag blev Elis 2020 certifierade för sitt arbete mot FN:s globala mål för hållbar utveckling. Certifieringen innebär en tredjepartgranskning som säkerställer att de globala målen är integrerade i verksamhetsplaner, strategier och dagligt arbete. Den senaste revisionen för 2023 visar att Elis har förbättrat sitt hållbarhetsarbete och därmed ytterligare fördjupat sitt arbete med att bidra till de globala målen.

Läs mer

Vill du veta mer om våra tjänster?

Kontakta oss

Vill du ha mer information?

Kontakt

Vår ambition är att svara inom 24 timmar på vardagar.

*Obligatoriska fält